Mai productiv pe hârtie - 5 argumente

Mai productiv pe hârtie - 5 argumente

Mulți oameni consideră că notarea lucrurilor este un semn de slăbiciune – aproape ca și cum ar fi recunoașterea înfrângerii, recunoscând că nu mai ești „destul de tânăr” pentru a-ți aminti totul și acum trebuie să recurgi la metodele de modă veche de a scrie lucruri. jos.

Dar adevărul este că această concepție greșită comună nu ar putea fi mai departe de adevăr. Să notezi lucrurile nu este ceva ce trebuie să începi să faci odată ce ai ajuns la o anumită vârstă și nici nu este un semn că nu ești bun să-ți amintești lucruri. În schimb, notarea lucrurilor poate fi un cadou pentru tine. Este incredibil de eliberator și benefic!

Oamenii organizați sunt organizați pentru că au un sistem de amintire a lucrurilor – și nu implică încercarea de a-și folosi creierul ca o valiză care colectează informații aleatorii și le stochează până la o dată ulterioară. Pur și simplu nu așa trebuie să funcționeze mintea noastră. Punând lucrurile pe hârtie, îți poți elibera mintea pentru a se concentra asupra gândirii, în loc să încerci în mod constant să-ți amintești lucruri.

Într-un mod similar, notarea nu doar a programelor și a listelor de activități, ci și a gândurilor și ideilor tale s-a dovedit a fi nu numai o modalitate eficientă de a vă colecta gândurile, ci și de ajutor în sortarea lucrurilor și gândirea într-un mod mai constructiv, analitic. cale. Vă poate ajuta chiar să vă amintiți unele dintre acele idei grozave care altfel ar fi fost uitate și să vă motiveze să continuați să vă urmăriți obiectivele.

Următorul citat duce la început acest punct: „Hârtia este să scriem lucruri pe care trebuie să le amintim. Creierul nostru este obișnuit să gândească”. - Albert Einstein

De ce ajută notarea lucrurilor?
Poate părea puțin probabil, dar notarea lucrurilor pe hârtie te ajută să fii mai organizat și mai productiv, precum și să te concentrezi mai mult pe stabilirea și planificarea obiectivelor. Când noti lucrurile, începi să permiti un nivel mai înalt de gândire. Acest nivel mai înalt de gândire face ca creierul tău să se concentreze mai mult și să proceseze informațiile mai concis. Să ne aprofundăm de ce notarea lucrurilor vă poate îmbunătăți memoria.

Scrierea lucrurilor vă ajută să vă amintiți.
Deși poate suna de bază, notarea lucrurilor vă ajută să vă amintiți gândurile - în mai multe moduri. Nu numai că îți oferă o referință vizuală care te poate ajuta să-ți revină memoria de fiecare dată când o vezi, dar simplul act de a scrie implică de fapt o altă parte a creierului tău, ceea ce te va face mult mai probabil să-ți amintești gândurile. Fascinant!

Îți eliberează mintea.
Mintea ta poate procesa doar atâtea lucruri în același timp, iar când ești ocupat să încerci să-ți amintești date și întâlniri, precum și ceea ce se simte ca un milion de gânduri și idei, poate fi dificil să te gândești la altceva. Când se întâmplă acest lucru, procesul de gândire va încetini și îți va fi mai dificil să te gândești la noi idei sau soluții. În schimb, eliberează-ți mintea și creativitatea notând lucrurile – și lăsând hârtia să le amintească pentru tine.

Te ajută să rezolvi problemele.
Când scrii ceva, ai o imagine vizuală a gândurilor și ideilor tale. De multe ori este mai ușor să gestionezi ceva ce poți vedea, mai degrabă decât să încerci să descurci un gând abstract. Dacă sunteți confuz în legătură cu o problemă sau nu sunteți sigur despre ceva, încercați să scrieți despre ea, să o înregistrați sau să scrieți un jurnal. Dacă vedeți totul pe hârtie, vă va ajuta să rezolvați mai ușor.

Vă ajută să vă analizați gândurile.
Warren Buffett a fost citat spunând că una dintre cheile perfecționării ideilor sale este să le scrieți. În mod similar, Richard Branson, antreprenor și CEO al Virgin Group, spune că una dintre cele mai bune posesiuni ale sale este un caiet. Scrisul vă poate ajuta nu numai să vă expuneți gândurile, ci și să le analizați, ajutându-vă să vă gândiți mai clar la obiectivele și planurile dvs. Vă permite să prioritizați, să vă procesați gândurile, să vă calculați răspunsurile și să vă procesați emoțiile mult mai bine decât puteți, păstrând lucrurile blocate în capul vostru.

Îți dă motivație.
Scrierea obiectivelor sa dovedit a fi benefică pentru motivație . În loc să-ți imaginezi pur și simplu cum vrei să fie viața ta, fă primul pas pentru a o face să se întâmple notându-l. Punerea lucrurilor pe hârtie forțează ideile tale să iasă din stadiul de concept și le face reale.

Indiferent de forma pe care o ia scrisul tău, actul de a scrie poate trezi ceva în noi, ajutându-ne să ne adunăm gândurile și să le organizăm. Te va elibera de a fi nevoit să-ți amintești lucruri pe cont propriu. Vă va crește motivația, ajutându-vă să vă mențineți pe drumul cel bun și concentrat. Încercați-l singur și vedeți cum scrisul vă poate ajuta să gândiți mai clar și mai intenționat - cu mai puține distrageri.
Înapoi la blog