De ce îți este greu să ai obiceiuri sănătoase?

De ce îți este greu să ai obiceiuri sănătoase?

De multe ori vrem să facem schimbări, să avem mai multă grijă de noi și să punem în aplicare obiceiuri sănătoase. Dar ,de multe ori ne lovim de un zid. Mare și rezistent. Și stă în calea noastră, neclintit, când vine vorba de a adopta obiceiuri sănătoase.

Dar ce ne blochează?

  1. Lipsa motivației: Uneori e greu să te ții de treabă atunci când nu vezi un motiv clar pentru schimbare. Sănătatea e importantă, dar, să găsim o motivație puternică e cheia. Trăim în secolul vitezei, totul se întâmplă repede și nu mai suntem dispuși să așteptăm după rezultate. Le vrem acum. Dar efectele benefice ale obiceiurilor sănătoase nu se văd niciodată repede. Ele sunt cu atât mai vizibile cu cât le punem în aplicare mai mult timp. Deci un ingredient secret este RĂBDAREA.

  2. Lipsa timpului: Suntem ocupatiți, nu-i așa? Studiile spun că mulți dintre noi simțim că nu avem timp suficient pentru a ne dedica sănătății noastre. Dar, cu puțină organizare, putem face loc și pentru lucrurile care contează cu adevărat. Alt ingredient secret este TESTAREA. Încearcă tot soiul de obiceiuri sănătoase și ajustează-le în funcție de rezultate. Nu va fi niciodată ceva ce va funcționa pentru tine pe timp nelimitat. Orice modificare intervine în viața ta este foarte posibil să îți influențeze și rutina. Cu răbdare, ajustează îngredientele. E work in progress! :)

  3. Procrastinarea: E ușor să amânăm lucrurile. Adesea ne punem la treabă "mâine", mai ales când beneficiile nu sunt imediate. Dar, mai e și luni sau prima zi a lunii sau prima zi din an și multe alte variante pentru a nu începe. Dar hei, orice început e un pas important spre obținerea unor obiceiuri sănătoase. Secretul este: ÎNCEPE AZI! Cu pași mici. Nu te da peste cap să ai un echipament fancy. Mai bine începe cu 10 abdomene sau 6000 de pași și crește miza de la o zi la alta.

O altă componentă deloc de negrlijat este MENTALITATEA. Și mai la obiect, frica de eșec! E perfect normal să ne simțim uneori copleșiți de ideea că am putea să nu reușim. Dar hai să schimbăm perspectiva: eșecul nu e sfârșitul! Nu ne definește, ba chiar ne oferă ocazia de a învața ceva nou sau de a ajusta ce nu funcționează bine.

  1. Perfecționismul: Vrei să faci totul perfect din prima, nu-i așa? Dar uite, e ok să faci greșeli sau să nu fii perfectă. Chiar și pașii mici contează.

  2. Îndoiala de sine: Uneori, ne întrebăm dacă putem face față schimbărilor. Dar fiecare e capabil să-și croiască propriul drum. Ai încredere în tine și în puterea de a-ți construi rutine sănătoase.

  3. Gândirea totul sau nimic: Când crezi că trebuie să faci totul perfect sau deloc, ești tentată să renunți, nu-i așa? Dar știi ce? Orice efort contează și orice pas mic e un pas înainte. Așa că fii blândă cu tine și mulțumeșteți pentru inițiativă, pentru efort. Sărbătorește procesul și cu atât mai mult reușita!

Sper ca aceste mici sfaturi să te încurajeze să începi să îți construiești rutine sănătoase. Fii blândă cu tine, acceptă greșelile și mergi înainte. Succes! 🌟

#timetoplan

#obiceiurisanatoase

Înapoi la blog